22.07.2024 13:55

3000 робочих місць і майже 6 млрд грн інвестицій: Уряд вніс до реєстру новий індустріальний парк на Київщині

версія для друку
22.07.2024 13:55

На Київщині з’явиться новий індустріальний парк. Рішення про включення «ГРІН ІНДАСТРІАЛ ПАРК» до Реєстру індустріальних парків ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні 18 липня 2024 року.

«Продовжуємо розвивати такий важливий напрямок економічної політики «Зроблено в Україні», як індустріальні парки. Сьогодні до Реєстру включили ще один парк, який забезпечить роботою близько 3.000 мешканців Київщини. «ГРІН ІНДАСТРІАЛ ПАРК» став уже 18-м парком, включеним до Реєстру цього року. Це свідчить про посилену зацікавленість бізнесу у роботі в такому форматі», – зазначив заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів.

«ГРІН ІНДАСТРІАЛ ПАРК» розміститься на площі 62 га у Новопетрівській сільській територіальній громаді Вишгородського району.

Розроблена ініціаторами концепція парку передбачає залучення в його розвиток близько 6 млрд грн інвестицій. Зокрема, майже 4,3 млрд грн планує вкласти ініціатор створення «ГРІН ІНДАСТРІАЛ ПАРК» - ТОВ «Промислово-технологічний парк «Київщина». Ще понад 1,5 млрд грн очікується від потенційних учасників.

Парк спеціалізуватиметься, зокрема, на виробництві будівельних конструкцій і виробів, готових металевих виробів (крім машин і устаткування), машинобудуванні, харчових продуктів тощо. Також концепція парку передбачає розміщення на його території підприємств, які займаються науково-технічною діяльністю, діяльністю у сфері інформації та телекомунікацій.

Враховуючи дане рішення, в Реєстр індустріальних парків включено вже 86 парків.

Розвиток індустріальних парків є складовою економічної політики «Зроблено в Україні». Держава розраховує, що умови, які створюються для виробників у парках, сприятимуть пришвидшеному розвитку виробництва. У держбюджеті на 2024 рік на підтримку розвитку індустріальних парків закладено 1 мільярд гривень. Як доводить практика, у створенні парків зацікавлена й місцева влада. Адже функціонування на території громади такого парку забезпечує людей роботою та суттєво поповнює місцеві бюджети.

Читайте також: Верховна Рада України звільнила від податку на додану вартість і ввізного мита імпорт енергетичного обладнання

ІЦ УАК за матеріалами Мінекономіки

Новини


Яким Ви бачите розблокування експорту аграрної продукції з України?:
Інші опитування