28.02.2024 19:16

Капіталізація українських аграрних компаній на 25.02.2024

версія для друку
28.02.2024 19:16

Індекс Nikkei досяг рекордного максимуму за всю історію Токійської фондової біржі.

Ключовий індекс Nikkei на Токійській фондовій біржі досяг у понеділок ще одного історичного максимуму після того, як промисловий індекс Dow Jones у Нью-Йорку два дні поспіль досягав рекордно високих показників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

При завершенні торгів у понеділок індекс Nikkei досяг позначки 39 233, що на 135 пунктів або 0,35% вище за показник наприкінці робочого дня у минулий четвер, 22 лютого.

У п'ятницю, 23 лютого біржа не працювала з нагоди національного свята у Японії (День народження імператора).

Загалом цього року цей ключовий індекс піднявся на 17%.

Іноземні інвестори скуповують японські акції з урахуванням найвищих корпоративних результатів. Дехто також вважає, що акції на Токійській фондовій біржі відносно дешеві.

Як повідомлялося раніше, у січні ключовий індекс Токійської фондової біржі Nikkei в один із моментів торгів підвищився до 33 763,18 пункту, що було найвищим показником з 9 березня 1990 року.

 

Делістинг Kernel: міноритарії подають ще два позови

Kernel Holding S.A. 20 лютого 2024 року отримала дві судові повістки від групи з восьми акціонерів, які разом володіють 1,21 млн акцій, що становить 0,4% від загальної кількості випущених акцій компанії.

Як повідомляє AgroPortal, про це говориться у повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі

Так, перша повістка стосується тимчасового призупинення рішень, прийнятих радою директорів компанії 21 серпня 2023 року (щодо ініціювання розміщення акцій) та 1 вересня 2023 року (щодо збільшення акціонерного капіталу після розміщення акцій). 

«Крім того, позивачі прагнуть призупинити всі дії, вжиті Namsen Limited, найбільшим акціонером компанії, після збільшення капіталу, включаючи призупинення прав голосу, пов’язаних з акціями, придбаними після цього. Попереднє засідання заплановане на 18 березня 2024 року, де справа буде призначена для подальшого розгляду на наступному засіданні», — уточнюється у повідомленні.

Друга повістка вимагає скасувати рішення ради директорів, прийняті 21 серпня та 1 вересня 2023 року, як було зазначено раніше. В якості альтернативи позивачі вимагають компенсації збитків від Namsen Limited. 

Крім того, у Kernel зазначили, що після повістки, отриманої в жовтні 2023 року, позов було подано до Окружного суду в Люксембурзі в січні 2024 року. Компанія знаходиться в процесі підготовки письмових матеріалів, кінцевий термін подання яких буде визначено судом. 

Цей судовий процес стосується тієї самої групи акціонерів, які оскаржують дії компанії, звертаючись до окружного суду в Люксембурзі. Позивачі вимагають визнати, що на засіданні ради директорів 13 квітня 2023 року директори компанії діяли всупереч інтересам компанії, були конфліктними та не мали необхідних повноважень. Також вони хочуть, щоб суд визнав недійсними всі рішення, прийняті під час вищезазначеного засідання ради директорів, включаючи рішення про виключення компанії з Варшавської фондової біржі.

Водночас Kernel оголосив про позачергові збори акціонерів 21 березня 2024 року з метою зменшення статутного капіталу на суму $174,3 тис. з теперішніх $7,92 млн, що становить понад 300 млн акцій, шляхом анулювання 6,6 млн акцій, що належали «Етреком Інвестментс Лімітед», дочірньому підприємству компанії.

 

У приєднаному файлі див.: Дані щодо капіталізації компаній українського агросектору (станом на 25.02.24), надані партнером УАК - компанією Eavex Capital.

ДодатокРозмір
agri-data_25.02.2024.xls21 КБ

Новини


Яким Ви бачите розблокування експорту аграрної продукції з України?:
Інші опитування